Zdravotní klauni zlepšujú náladu pred nemocnicami

01.júna 2020

Na Medzinárodný deň detí má byť veselo všetkým deťom - aj tým, ktoré musia ísť do nemocnice. Zdravotní klauni teda dali nosy dokopy a vymysleli spôsob ako im spríjemniť náladu aj napriek tomu, že ich nemôžu navštíviť priamo na nemocničných oddeleniach. 

Deti a rodičia, ktorí dnes doobeda navštívili nemocnice v Banskej Bystrici, Bratislave, Košiciach a Žiline zažili špeciálne privítanie. Zdravotní klauni ich pred nemocnicou vyšetrili, odmerali stav dobrej nálady, prípadne urobili rýchlu operáciu hluchendixu či vyliečili piskózu. Hneď bolo veselšie!

Zdravotných klaunov môžu stretnúť návštevníci nemocníc v týchto mestách aj počas najbližších dní. Cieľom je spríjemniť deťom a rodičom čakanie na registráciu, odpútať pozornosť od strachu a obáv.

Zdravotní klauni robia všetko pre to, aby aj napriek obmedzeniam, ktoré so sebou priniesla pandémia, rozdávali smiech a radosť. Pre deti v nemocniciach a deti v domácej liečbe spustili Online klaunské návštevy - s chorými deťmi sa spoja prostredníctvom video-hovoru, počas ktorého vymýšľajú spôsoby ako rozveseliť deti cez obrazovky počítača, tabletu alebo mobilu. Rodičia si klaunov môžu objednať pre svoje deti každý pracovný deň a úplne zadarmo. Kliknite pre viac info.

Smiech prinášame vám všetkým aj prostredníctvom pravidelných videí, ktoré natáčajú zdravotní klauni zo svojich domovov. Pozrite si ich na YouTube alebo Facebooku.

abaton-monitoring