Úsmevy pre Viedeň

10.novembra 2020

Úsmev ako zdroj sily

Teroristický útok vo Viedni šokoval pred niekoľkými dňami celý svet. Hodnoty európskej metropoly boli ťažko zasiahnuté a v základoch otriasli jej multikultúrnym duchom. Na znak spolupatričnosti preto medzinárodná organizácia RED NOSES International (RNI) ponúka viedenským rodinám z rôznych komunít stretnutie so zdravotnými klaunmi. Tie budú prebiehať počas troch dní v online priestore, a to v rôznych jazykoch, vrátane slovenčiny. 

 „Vieme, že v ťažkých časoch je sociálne spojenie dôležitým prvkom pre udržanie zdravia a odolnosti," hovorí riaditeľka a spoluzakladateľka RNI Monica Culen. „Preto som nadšená, že všetky organizácie Červených nosov ponúkajú aktuálne Viedenčanom bezplatné online klaunské návštevy vo viacerých jazykoch. Pretože pravý úsmev je zdrojom sily, ktorá povzbudzuje ľudí okolo nás.”

Medzinárodná organizácia RED NOSES International zastrešuje organizácie profesionálných zdravotných klaunov dokopy v 11 krajinách vrátane Slovenska.

Zapoja sa klauni z 11 krajín

„Vnímame, že potreba ľudského kontaktu a psychickej podpory formou humoru je väčšia ako kedykoľvek predtým, zvlášť, keď nás pandémia núti obmedzovať osobné stretnutia. Preto nás oslovila myšlienka, že spojíme svoje sily s ostatnými klaunskými organizáciami v online priestore a preukážeme tak solidaritu s Viedenčanmi,” hovorí umelecký riaditeľ o. z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors Pavel Mihaľák. 

Profesionálni zdravotní klauni chcú vrátiť úsmev Viedenčanom práve prostredníctvom klaunského umenia a pripomenúť všetkým krásu ľudských emócií, spojenia a inšpirácií aj počas náročných chvíľ. Online klaunovanie bude prebiehať od utorka 10.11.2020 do štvrtka 12.11.2020. Za Slovensko sa zapojí 9 zdravotných klaunov, ktorí cez videohovory potešia slovenské rodiny žijúce vo Viedni. Online stretnutie s klaunmi si môžu rezervovať na tejto stránke. Celkovo sa do projektu zapojí vyše 40 klaunov z rôznych krajín, ktorí budú klaunovať v nemčine, slovenčine, arabčine, chorvátčine, češtine, maďarčine, poľštine, slovinčine, litovčine, španielčine, francúzštine a ďalších jazykoch.

Foto: Roman Večerek
Foto: Michaela Pastorková

Klaunská návšteva online pre choré deti aj seniorov na Slovensku

ČERVENÝ NOS Clowndoctors ponúka v súčasnosti aj na Slovensku bezplatné klaunské návštevy formou videohovorov deťom v nemocničnej či domácej liečbe. Od začiatku pandémie realizujú zdravotní klauni online klaunovanie aj pre seniorské zariadenia.

Rezervovať klaunskú návštevu ONLINE

abaton-monitoring